Külhoni magyar oktatók pályázata a CEEPUS-ban

A 2023/2024-es tanévben először fogadhatnak a hazai intézmények más CEEPUS országokban dolgozó MAGYAR állampolgárságú oktatókat is CEEPUS ösztöndíj-támogatással.

A CEEPUS ösztöndíjas időszak legfeljebb 2024. augusztus 31-ig tarthat. A külhoni oktatók az egyéni mobilitási pályázatokat folyamatosan, de legkésőbb 2024. április 30-ig nyújthatják be.

A CEEPUS országokból érkező pályázónak a www.ceepus.info központi pályázati felületen be kell nyújtania egy CEEPUS hálózati vagy azon kívüli (ún. freemover) pályázatot a 2023/2024-es tanév alatt.

A freemover típusban a pályázók bármely államilag elismert hazai felsőoktatási intézményt megjelölhetik fogadó intézményként, amely kiállít számukra fogadólevelet (tehát olyan intézményeket is, amelyek a jelen tanévben nem vesznek részt a CEEPUS programban vagy jelenleg nincs CEEPUS támogatási jogviszonyuk).
Kérjük, lehetőség szerint minimum 1 hónappal a tervezett mobilitás előtt nyújtsák be a pályázatot. 

A kettős finanszírozás nem megengedett, azaz csak egy ösztöndíjprogram keretében támogatható egy-egy oktató, illetve a pályázatához csatolnia kell egy nyilatkozatot, amely szerint a fogadó intézménynél nem áll sem munkaviszonyban, sem megbízásos oktatói jogviszonyban.

A küldő és a fogadó intézménynek több, mint 100 km-re kell egymástól lennie.

Az oktatói mobilitás célja

  • 5 munkanap alatt minimum 6 tanítási óra és/vagy szakdolgozati konzultáció megtartása kötelező (ez technikailag 1 hónap mobilitásnak minősül a www.ceepus.info pályázati rendszerben)
  • a mobilitáshoz társulhat kutatás, konferencián való részvétel, de ez kizárólagos cél nem lehet!

A magyarországi tartózkodás alatt az oktatói ösztöndíj mértéke: 190.000,- Ft/hó

Bővebb információ a pályázati feltételekről és a pályázás menetéről.
Felmerülő kérdés esetén keressenek minket bizalommal a ceepus@tpf.hu címen.