Kaposváron találkoztak a jövő tudósai

A víz, az élelmiszer és a táplálkozástudomány voltak a fő témái a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán tartott nemzetközi nyári egyetemnek.

Egy egyetemi előadóteremben a vászon alatt a résztvevők csoportképe és előtérben a padokon a hallgatók holmijai
Kaposváron találkoztak a jövő tudósai

A  nemzetközi nyári egyetemnek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa adott otthont. Az egyhetes szakmai program a CEEPUS-hálózat keretében valósult meg, több közép-európai felsőoktatási intézmény részvételével. 

A program célja az volt, hogy a hallgatók interaktív módon, elméleti és gyakorlati formában ismerkedjenek meg ezekkel a kulcsfontosságú témákkal. 
Délelőttönként előadások zajlottak, hosszabb időkeretben, hasonlóan egy hagyományos konferenciához, de lehetőséget adva a mélyebb eszmecserére, kérdésekre és közös gondolkodásra. 
Délutánonként workshopok következtek, három különböző laborhelyszínen, ahol a résztvevők gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek például a spektrofotométer használatáról, adatfeldolgozásról vagy különféle vízvizsgálati módszerekről. - emelte ki Dr. Kovács Zoltán, a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének Nemzetközi Ügyekért felelős intézeti tanácsadója.  

A program egyik kiemelkedő eleme volt a kaposvári kórház SkillsLab látogatása, ahol a hallgatók a gyakorlati egészségügyi képzéstechnológiák működését ismerhették meg. 
Szintén fontos állomás volt a Szarvasfarmon tett látogatás, melynek során a víz szerepét vizsgálták a mezőgazdaságban, természetes környezetben.

A szakmai programot a személyes konzultációk lehetősége, valamint a különböző országokból érkező hallgatók közti tudás- és tapasztalatcsere tette még gazdagabbá.