Irány Közép-Európa! - CEEPUS freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak: 2024/2025 őszi félév

Széles körű pályázási lehetőségek a 2024/2025 őszi félévre, aktív státuszú hallgatók és oktatók részére.

A CEEPUS freemover pályázattípusban bármely hazai felsőoktatási intézményben aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot tanulmányi vagy oktatási célú mobilitási ösztöndíjra valamely CEEPUS tagország bármely akkreditált felsőoktatási intézményébe.

A 2024/2025-ös tanév őszi félévére az alábbi CEEPUS országokba nyújtható be freemover pályázat:

Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia (utóbbi esetben csak hallgatók és speciális kurzusra utazó oktatók).

Figyelem!
A pályázás és - nyertes pályázat esetén - a kiutazás előtt a pályázó felelőssége az adott célország beutazási rendelkezéseinek, valamint a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek ismerete, illetve a fogadó intézmény fogadókészségének egyeztetése.

A pályázat benyújtásának menete

A pályázatokat a www.ceepus.info központi pályázati felületen kell benyújtani, a jelentkezés kizárólag online zajlik.

Bővebb információ a pályázati feltételekről, a pályázás menetéről és a csatolandó dokumentumokról:

Gyakori kérdések a freemover pályázattípussal kapcsolatban ide kattintva érhetőek el.

Határidő

A pályázatok benyújtásának határideje országonként eltérő lehet. Bővebb információ a fogadó ország nemzeti irodájától kapható.

További információk

Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő.

A pályázatok elbírálásával, ösztöndíjazással, kinti tanulmányokkal/oktatással, fogadó intézmény keresésével kapcsolatban a fogadó ország nemzeti irodájánál érdeklődhetnek.

Az ösztöndíjak aktuális összegei, a fogadó országok nemzeti irodáinak elérhetőségei, illetve egyéb hasznos információk a központi pályázati felületen az egyes országok zászlóira kattintva találhatók. A Find menüpont alatt az egyes országok aktív CEEPUS kapcsolatokkal rendelkező intézményeinek listája is elérhető.